Mineralen als nano platina, zink, magnesium en koper kunnen helpen om schade door straling te voorkomen en te herstellen. Maar wat is straling eigenlijk en hoe werken deze stoffen?

4G en 5G zijn vormen van elektromagnetische straling: het zijn “golven” die informatie bevatten, die van de verzender naar de ontvanger verstuurd worden, met behulp van antennes. De zon is ook een vorm van elektromagnetische straling. Deze straling kun je zien met je ogen, in tegenstelling tot de golven van radio, wifi en draadloos pinnen bijvoorbeeld. Hoewel de zon gezond voor ons is (vitamine D), is te veel zon schadelijk en kankerverwekkend. Logisch dus dat we onszelf daartegen beschermen.

 

EMV’s

Elektro Magnetische Golven vormen samen Elektro Magnetische Velden ofwel EMV’s. Voorbeelden van systemen en apparaten die EMV’s genereren zijn wifi, draadloos pinnen, Bluetooth, magnetrons, modems, smartmeters, smarttelefoons, dect telefoons, etc. EMV’s warmen je lichaam op (thermisch effect, net als de zon). Dat is gevaarlijk, dus zijn er normen opgesteld. De EU-raad die advies uitbrengt over het gebruik van EMV’s gaat ervanuit dat er geen gezondheidsklachten optreden zolang de verwarming maximaal 1 graad celcius is, maar de meningen daarover verschillen.

Waarom 5G?

EMV’s bestaan uit verschillende frequenties.
Frequenties staan voor de hoeveelheid informatie die per seconde verstuurd kan worden. Bij hogere frequenties worden de golven korter, waardoor er meer informatie per seconde doorgestuurd kan worden. Dat betekent meer bereik en sneller internet. 5G werkt op hogere frequenties dan G4 wat mogelijk maakt dat we in minder tijd meer informatie kunnen verzenden. Zo kunnen we beter en sneller films en games streamen, makkelijker online werken, techniek verder ontwikkelen en “smart” leven, met draadloze verlichting, muziek, deurvergrendeling op afstand, etc. Omdat de golven minder ver reiken, heb je meer antennes nodig om dezelfde reikwijdte te krijgen (ofwel dekking). In de praktijk betekent dat, dat er ongeveer om de 20 a 30 meter een antenne geplaatst moet worden.

 

Risico’s

De geldende normen zijn niet afgestemd op de huidige golven en frequenties, waar nog te weinig over bekend is om veiligheid te garanderen op lange termijn. Veel artsen en wetenschappers zijn van mening dat de thermische effecten (ver) boven de norm uit zullen komen. Daarnaast zijn er de niet-thermische effecten oftewel de biologische effecten. Gevolgen van straling ofwel EMV’s die niet meegenomen worden in het advies. Biochemici en natuurkundige wetenschappers zeggen dat EMV’s de informatieoverdracht in onze cellen verstoren, waarbij te veel calcium de cellen in stroomt. Verhoogde niveaus van calcium in de cellen leidt tot (ernstige) beschadiging van de celstructuren en DNA, met uiteenlopende schadelijke effecten als gevolg.

 Wat zijn de (mogelijke) schadelijke effecten?

Effecten van zowel 4G als 5G omvatten volgens deskundigen: verhoogd risico op tumoren en kanker, cellulaire stress, toename van schadelijke vrije radicalen, genetische schade, structurele en functionele veranderingen van het voortplantingssysteem, leer- en geheugenstoornissen, neurologische aandoeningen en negatieve effecten op het algemeen welzijn bij de mens. Schade gaat bovendien veel verder dan het menselijk ras, zeggen zij. “Er is groeiend bewijs van schadelijke effecten voor zowel planten als dieren.” Ze verwachten dat deze klachten met 5G zich sneller en vaker zullen voordoen. Er zijn veel mensen die zeggen klachten te ervaren zoals hoofdpijn, jeuk en slaapproblemen, sinds er 4G stralingsmasten in hun buurt zijn geplaatst.

Wat zegt de wetenschap over deze effecten?

De wetenschap waarop de regels gebaseerd zijn, zegt dat klachten mógelijk door EMV’s veroorzaakt kunnen worden, maar gaat er vooralsnog op basis van huidige richtlijnen vanuit dat dit niet het geval is.
In de EU-raad zitten echter ook leden die verstrengeld zijn met bedrijven en instanties die andere belangen hebben, zoals telecom- en andere techbedrijven. Er zijn mede daarom veel terechte vraagtekens bij vele politici, wetenschappers en artsen over de veiligheid en privacybescherming van 5G.

‘The international ageny for research on cancer’ waarschuwt al langer voor mogelijk verhoogde kans op kanker door straling. De Brusselse minister van Leefmilieu Alain Maron wil meer onderzoek zien voordat 5G uitgerold wordt. Johan van den Brink, secretaris wetenschappelijk instituut SGP, en Aart Nederveen, klinisch fysicus en hoogleraar toegepaste MR Fysica in Amsterdam zeggen: speel liever op safe en stel het uit.Dr. Professor emeritus Martin L. Pall, verbonden aan de Washington State University, moleculair biochemicus en specialist op het gebied van EMV’s, maakt zich grote zorgen en zegt dat de huidige normen absoluut niet veilig zijn. Hij zegt: ‘het klopt dat de individuele kracht van de fotonen (energiedeeltjes) die de straling vormen, niet schadelijk voor ons lichaam zijn. Ze hebben op zichzelf staand niet genoeg kracht daarvoor. Echter het gaat om het “veld” dat gecreëerd wordt, de EMV’s”. Met een constant aanwezig stralingsveld op hoge frequentie verwacht hij binnen 10 jaar veel gezondheidsproblemen. In deze video legt Pall de mechanismen die ervoor zorgen dat EMV’s een gevaar voor de gezondheid zijn.

Meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 ​​landen bevelen een moratorium (uitstel) aan op de uitrol van de vijfde generatie, 5G, voor telecommunicatie totdat mogelijke gevaren voor de menselijke gezondheid en het milieu volledig zijn onderzocht door wetenschappers die onafhankelijk zijn van de industrie. “Tal van recente wetenschappelijke publicaties hebben aangetoond dat EMV’s levende organismen treft op niveaus die ver onder de meeste internationale en nationale richtlijnen liggen ”. Kik hier voor het 5G Appeal.

5G geeft sowieso schade

Vaststaat dat straling thermische effecten heeft die schadelijk zijn. Net als de zon. De mate van straling bepaalt het effect en dat is precies het hete hangijzer bij 5G: constante straling op hoge frequentie, overal om ons heen. Schade aan cellen ontstaat door heel veel factoren. Onze eigen lichaamsprocessen zoals het vrijmaken van energie levert ook schade op. Als bijproduct van de energieproductie ontstaan namelijk vrije radicalen. Vrije radicalen zijn incomplete moleculen (deeltjes) die schade aan cellen en DNA kunnen geven, soms onherstelbaar. Zo ontstaan ook rimpels, huidverslapping, verlies van kraakbeen, etc. Hoe meer vrije radicalen, hoe meer schade en hoe meer verval (ouderdom). Ook zware metalen, toxische stoffen in lucht, water en voeding, cosmetica, reinigingsmiddelen, alcohol, suiker, tabak, medicatie en stress veroorzaken vrije radicaalschade. En ook straling van 4G en 5G. Gelukkig heeft het lichaam daar een oplossing voor: antioxidanten.

Antioxidanten, de oplossing!?

5G houden we niet meer tegen, maar tegen die vrije radicaalschade kunnen we gelukkig wél iets doen: extra antioxidanten slikken. Het lichaam maakt deze ook zelf aan. Tot de meest krachtige antioxidanten die het lichaam zelf maakt behoren SOD, CAT en Glutathion. Deze worden gemaakt met behulp van o.a. zink, koper en eiwitten. Antioxidanten voorkomen en of repareren schade aan de cellen en weefsels veroorzaakt door vrije radicalen. Welke voeding en supplementen zijn aan te raden? Met andere woorden:

Hoe beschermen we onszelf?

Gezond eten. Meer eiwitten en minder koolhydraten suiker, tabak en alcohol bevorderen de aanmaak van antioxidanten. Een glaasje water bij je koffie gaat uitdroging tegen. Samen met rust, ont-stressen, beweging en goed slapen verhogen we onze weerstand, ook tegen straling (EMV’s).

Extra mineralen als bescherming tegen straling
Veel mineralen dragen actief bij aan bescherming tegen straling. Zink, platina, ijzer en magnesium verhogen op diverse manieren je weerstand.

Nano zink en koper

Met name zink maar ook koper zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem en de aanmaak van antioxidanten. Zink is ook betrokken bij de neuronale plasticiteit: het vermogen van hersenweefsel zich te herstellen en herstructureren, na schade en overprikkeling. Zink (een tekort daarvan) speelt ook een belangrijke rol bij ziekteprocessen, depressie en gedrag(stoornissen). Veel voorkomende klachten bij stralingsgevoeligheid. Voor meer informatie over nano zink en koper, klik hier

Nano platina

Nano platina beschermt op 3 manieren

Het is een zeer krachtige antioxidant die beschermt tegen vrije radicaalschade. Het kan de functie van het zeer belangrijke SOD overnemen als het lichaam hier niet voldoende van kan maken.Platina stimuleert alpha hersengolven. Straling bevordert bèta golven. De meeste mensen produceren voornamelijk bèta golven, deze geven activiteit en alertheid, maar ook spanning, angst, frustratie en boosheid. Alphagolven zorgen voor alertheid vanuit rust.Platina bevordert de communicatieoverdracht in de hersenen en helpt energie vrijmaken. Dit draagt bij aan bescherming van de cellen en mentale rust.*Enkele effecten van nano platinadeeltjes zijn het voorkomen en tegengaan van schade in de longen veroorzaakt door sigarettenrook, het beperken van vrije radicaalschade in darmweefsel, levercellen en hersenen, en het versterken van de motorische hersengebieden. Voor meer informatie over nano platina, klik hier

Nano ijzer

IJzer is van groot belang voor opname en vervoer van zuurstof in het lichaam. IJzer is ook een bouwsteen van een aantal enzymen die een functie hebben in de regulatie van de stofwisseling. Cellen hebben ijzer nodig voor de aanmaak van DNA en op deze manier ondersteunt ijzer een normale groei en ontwikkeling. IJzer is verder onontbeerlijk voor de aanmaak van de “happy hormonen” dopamine en serotonine. Een verlaagde ijzerstatus verhoogt ook de ontstekingsgevoeligheid. Voor meer informatie over nano ijzer, klik hier.

Nano magnesium

Magnesium helpt het lichaam te ontspannen en versterkt zo de afweer omdat stress het immuunsysteem ondermijnt. Een teveel aan calcium in de cellen wordt door magnesium uit de cel verdreven. Zo kan een spier of zenuw zich weer ontspannen na inspanning. Een tekort aan magnesium werkt kramp en stijfheid in de hand. Als EMV’s het calciumgehalte in de cellen verhoogt, zoals wetenschappers beweren, is dat misschien mede een reden waarom veel mensen een magnesiumtekort hebben. Voor meer informatie over nano magnesium, klik hier.

Jodium en straling?

Jodium beschermt voor zover bekend niet tegen EMV’s, wel tegen radioactieve straling. De radioactieve stoffen die bij een kernongeval vrijkomen, kunnen radioactief jodium bevatten. Dit radioactieve jodium wordt na inademing opgenomen in de schildklier. Door tabletten te slikken met niet-radioactief (stabiel) jodium neemt de schildklier minder van het radioactieve jodium op. Stabiel jodium werkt alleen als het kort voor of in de uren na het overkomen van de radioactieve wolk wordt ingenomen. Ook bij behandelingen met radioactief jodium en röntgenfoto’s kun je je schildklier / lichaam (mogelijk) beschermen met stabiel jodium. Bijvoorbeeld uit knotswier.

Samenvatting en conclusie

Straling bestaat uit elektromagnetische velden (EMV’s). Deze hebben een thermisch effect, en dragen zo bij aan de hoeveelheid vrije radicaalschade, welke lichaamscellen beschadigen. Je kunt je daartegen beschermen met antioxidanten zoals platina en zink, eiwitten, magnesium en ijzer. Hoe schadelijk 5G daadwerkelijk is, weet nog niet niemand. Wetenschappers en artsen hebben grote zorgen geuit over thermische en niet-thermische effecten op basis van vele studies. Feit is dat we met zijn allen op dit moment als proefdieren worden blootgesteld aan een gigantisch experiment, of we dat willen of niet. 5G is aan het uitrollen. Daarbij lijken kinderen extra kwetsbaar omdat hun schedeldikte dunner is. In bijsluiters van telefoons staat vermeld dat je ze op afstand moet houden van je lichaam, ook als ie uitstaat. Voor mij alles bij elkaar reden genoeg om mezelf een beetje extra te beschermen. Wat doe jij?

Wil je meer weten over kinderen en straling, lees dan het artikel ‘De ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid.’

Geraadpleegde bronnen:

https://maisonsaine.ca/wp-content/uploads/2012/06/reasons_us.pdf

https://ggz.nl/5g-een-netwerk-van-mogelijkheden-en-risicos/

https://www.youtube.com/watch?v=PrcjEYOyQBU (kort filmpje uitleg 5G en mogelijke risico’s).

https://www.groene.nl/artikel/bellen-schaadt-cellen

https://www.researchgate.net/profile/Martin_Pall

https://stralingsbewustamsterdam.nl/martin-pall.html

https://stichtingehs.nl/blog/biologische-effecten-van-emv-door-draadloze-technologie

https://www.rivm.nl/elektromagnetische-velden

 

In gesprek met Thijs Tjaden over straling: wat doet het met je gezondheid?