Coronavirus: Hoe nu verder?

Gekke tijden

Aanvankelijk waren de handgels niet aan te slepen. Mondkapjes en handschoentjes vlogen de deur uit en er was een run op voedingssupplementen. Zilver, vitamine C en zink gingen als warme broodjes over de toonbank.  Maar inmiddels lijkt de ergste schrik er af. Terwijl de ene persoon de teugels harder aantrekt door strikt thuis te blijven en met een mondkapje op met een grote boog om iedereen heen loopt, laten anderen de teugels vieren. Supplementen blijven alweer in de kastjes staan, de handgels worden vergeten en mensen gaan weer de paden op, de parken in.

Laten we ons gek maken? Of zijn we laks?

De coronaberichten vliegen ons om de oren. Ook dienen zich allerlei theorieën aan. Hoe het ook zei, veel mensen hebben een totaal ander ritme. Meer werk of juist geen werk, huiswerk maken met de kinderen, online shoppen, je familie en vrienden uitsluitend zien via digitale kanalen. Vergaderen op je laptop! Toch wel handig dat 5G? Je zou bijna denken dat het een voorbereiding was. Hoe gevaarlijk corona en 5G nu wel of niet zijn, feit blijft dat ons immuunsysteem ons moet beschermen tegen álle schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C en vitamine D helpen ons  wapenen tegen griep en celschade.

ZONDER MINERALEN WERKEN VITAMINEN NIET

Over corona zijn veel vragen. Maar gelukkig zijn er ook dingen waar we zekerheid over hebben. Zo staat het buiten kijf dat je met een gezond immuunsysteem elk virus, bacterie of andere ziekmaker de baas kan, óók het coronavirus. Er hebben inmiddels vele mensen corona overleefd, zonder vaccins en medicatie, hooguit met paracetamol en vitamine C. Dat danken we aan ons eigen, adaptieve immuunsysteem, die voor elke binnendringer een “gepast wapen” kan maken.

Niet voor niets sprak Rutte over groepsimmuniteit. Hoe meer mensen het coronavirus oplopen en daarvan genezen, hoe groter de groepsimmuniteit.

FEIT: ons immuunsysteem is de redder in nood

Hoe zit dat dan met die immuniteit en ons immuunsysteem?

 

Waarom wordt de één ernstig ziek,en merkt de ander bijna niets? Hoe werkt ons immuunsysteem dan?

Vereenvoudigd uitgelegd werkt ons immuunsysteem als volgt:

Overal waar pathogenen, dat zijn ongewenste ziekmakende stoffen, zoals virussen, bacteriën en schimmels binnen kunnen dringen zit een barrière. De grootste barrière is onze huid, die constant alle ziekmakers in de lucht en op voorwerpen die we aanraken tegenhoudt. Op je huid leven een heleboel microben, die een natuurlijke afweer vormen tegen indringers. Hoewel je handen wassen bij thuiskomst en voor het eten een heel goed idee is, kan te vaak je handen wassen je eigen, natuurlijke barrière verstoren waardoor je bescherming afneemt. Alcohol droogt je huid bovendien ook uit, waardoor je eigen bescherming nóg verder afneemt. Een beter alternatief voor de handgels is dus bijvoorbeeld nano zilver in een spray flesje. Nano zilver doodt alleen de slechte bacteriën en ook vrijwel alle virussen en droogt je handen niet uit. En met nano zilver kun je ook meteen je telefoon en je laptop ontsmetten! Of een toiletbril, keukenkastje. Dat is sowieso een goed idee om regelmatig te doen.

Traanvocht, trilhaartjes in je luchtpijp en je urinestraal zijn allemaal middelen om indringers weer naar buiten te duwen. In speeksel en slijmvlies zitten ook enzymen die pathogenen kapot kunnen maken. Speeksel kan ook pathogenen “vangen” zodat ze in de maag terecht komen waar het maagzuur ze alsnog dood. Op plekken waar je huid overgaat in slijmvlies, zoals: ogen, neus, mond, longen, maag, darm en genitaliën, is het wat ingewikkelder. Slijmvliezen zijn kwetsbaar. Ze moeten beschermen tegen uitdroging en indringers van buitenaf, maar ook voedingsstoffen doorlaten en afvalstoffen afvoeren. In je slijmvliezen zitten ook heel veel leukocyten, oftewel witte bloedcellen, die micro-organismen aanvallen en onschadelijk maken. Ook leven op onze huid en slijmvliezen heel veel goedaardige bacteriën, probiotica genaamd, die op diverse manieren zorgen dat de pathogenen niet binnen kunnen dringen. Lees hier meer over het microbioom van je huid.

Al deze bovenstaand genoemde middelen behoren tot je eerstelijns defensiemechanisme. “De sterke muren van je kasteel die ongewenste gasten buiten houdt.” Ook wel de aangeboren of niet-specifieke afweer genoemd.

Tweedelijns defensiemechanisme

Als er onverhoopt toch een ongewenste gast binnen komt, dan staat die voor de volgende hinderlaag: je tweedelijns defensiemechanisme. Deze bestaat uit miljoenen witte bloedcellen, je soldaten, met ieder een eigen rang en functie. Met name in de darmwand zitten veel witte bloedcellen. 1 miljoen immuuncellen per gram weefsel!

Er zijn witte bloedcellen, voornamelijk neutrofiele granulocyten, die meteen in actie komen bij contact met pathogenen. De meeste kunnen ze onschadelijk maken, maar ze gaan daarbij vaak ook zelf dood. Daarom worden ze in grote getalen geproduceerd door stamcellen in ons beenmerg. Zo’n 70 miljard per dag. Daar hebben we veel zink voor nodig, bij voorkeur de actieve vorm: ionisch ofwel nano zink. En verder ook extra L-glutamine, vitamine C en B12, naast alle andere basale voedingsstoffen. Als de neutrofielen het niet aankunnen dan komen er speciale “soldaten” in actie: de B-cellen en T-cellen. Ook wel je verworven of specifieke afweer genoemd. Deze worden door ons immuunsysteem getraind om de “zware jongens”, zoals een coronavirus, influenza of kankercel onschadelijk te maken.

Nieuwe indringer: Coronavirus

Dagelijks worden we belaagd door duizenden virussen, bacteriën en andere pathogenen. De meesten worden direct onschadelijk gemaakt. Sommige indringers zijn echter super sterk en zeer goed bewapend of uitermate getraind in zich schuil houden of snel aanpassen aan de omgeving. Dan staat het immuunsysteem voor een uitdaging. Meestal word je dan ziek. Voordat onze soldaten via ingenieuze wegen hebben uitgevogeld wie ze voor zich hebben en hoe ze die aan moeten pakken, hebben de kwajongens al de nodige schade aangericht. Het niet-specifieke immuunsysteem presenteert een “hapje” van de zware jongen aan het specifieke immuunsysteem. Deze rust zich uit met de nodige middelen en laat zijn scherpschutters (T-cellen) de zware jongens uitschakelen. Hoe meer voorbereiding nodig is, hoe meer schade ondertussen wordt aangericht. Een virus als corona kan dus behoorlijk wat schade aanrichten voordat ons immuunsysteem hem uit kan schakelen. Echter, de eerstvolgende keer dat zo’n zelfde belager binnen komt, kunnen we gelijk ageren. Dat heet immuniteit.

Er zijn witte bloedcellen, voornamelijk neutrofiele granulocyten, die meteen in actie komen bij contact met pathogenen. De meeste kunnen ze onschadelijk maken, maar ze gaan daarbij vaak ook zelf dood. Daarom worden ze in grote getalen geproduceerd door stamcellen in ons beenmerg. Zo’n 70 miljard per dag. Daar hebben we veel zink voor nodig, bij voorkeur de actieve vorm: ionisch ofwel nano zink. En verder ook extra L-glutamine, vitamine C en B12, naast alle andere basale voedingsstoffen. Als de neutrofielen het niet aankunnen dan komen er speciale “soldaten” in actie: de B-cellen en T-cellen. Ook wel je verworven of specifieke afweer genoemd. Deze worden door ons immuunsysteem getraind om de “zware jongens”, zoals een coronavirus, influenza of kankercel onschadelijk te maken.

Immuniteit

Immuniteit betekent dus dat je lichaam een virus of andere ziekmaker binnen heeft gekregen en die met behulp van je immuunsysteem onschadelijk heeft gemaakt. De eerstvolgende keer dat datzelfde virus bij je binnenkomt, wordt ie herkend door je witte bloedcellen en meteen een kopje kleiner gemaakt.

Hoe meer mensen besmet zijn geraakt met corona en daarvan genezen zijn, hoe meer mensen immuun zijn. Bij een meerderheid van de bevolking die immuun is, hebben we groepsimmuniteit bereikt. Dan kan het virus zich lang zo snel niet meer verspreiden. Om het virus te kunnen bestrijden hebben we wel een sterk immuunsysteem nodig.

Er zijn witte bloedcellen, voornamelijk neutrofiele granulocyten, die meteen in actie komen bij contact met pathogenen. De meeste kunnen ze onschadelijk maken, maar ze gaan daarbij vaak ook zelf dood. Daarom worden ze in grote getalen geproduceerd door stamcellen in ons beenmerg.

Zo’n 70 miljard per dag. Daar hebben we veel zink voor nodig, bij voorkeur de actieve vorm: ionisch ofwel nano zink. En verder ook extra L-glutamine, vitamine C en B12, naast alle andere basale voedingsstoffen. Als de neutrofielen het niet aankunnen dan komen er speciale “soldaten” in actie: de B-cellen en T-cellen. Ook wel je verworven of specifieke afweer genoemd. Deze worden door ons immuunsysteem getraind om de “zware jongens”, zoals een coronavirus, influenza of kankercel onschadelijk te maken.

Help jij je eigen immuunsysteem of ondermijn je het?

Op sommige zaken hebben we weinig invloed. Erfelijke factoren, een keizersnede, milieuvervuiling. Allemaal zaken die ons immuunsysteem verzwakken waar we weinig aan kunnen doen. Echter, veel schadelijke effecten kunnen we verzachten en we kunnen op veel fronten ons immuunsysteem versterken.

Wat te doen?

Start bij je basis: je darmflora

Voor het optimaal functioneren van het immuunsysteem is een goede darmflora absoluut noodzakelijk. Wanneer de darmflora optimaal is, dat betekent dat er veel goedaardige bacteriën oftewel probiotica aanwezig zijn, vormt deze een laag in de darmen die optimale bescherming biedt tegen het binnendringen van pathogenen.

Er zijn veel zaken die je darmflora negatief beïnvloeden. Lees hier meer over een gezonde darmflora en de relatie met jouw immuunsysteem.

Een sterke basis geeft een krachtige fundering

Vitamine C, een multivitamine, vitamine D. Ze zijn allemaal belangrijk, maar zonder mineralen, enzymen en probiotica neem je ze niet op of werken ze niet. Ze kunnen zelfs disbalans geven als je fundering niet stevig is. Ook zijn er prachtige natuurlijke producten zoals kurkuma, groene thee en gember die gunstig zijn voor je immuunsysteem. Maar ook daar geldt: zonder een stevige basis werken ze niet optimaal.

 Je fundering: mineralen, enzymen en probiotica

Kies voor een breedspectrum mineralensupplement, waarin niet slechts de meest bekende mineralen zitten, maar álle broodnodige mineralen. Dat zijn er meer dan 76!

Voed je darmbacteriën met extra probiotica die je tolerantie kunnen verhogen. Er bestaan speciale probioticastammen die niet alleen je algemene flora verbeteren, maar ook je slijmvlies actief versterken. Zo verhoog jij je tolerantie tegen indringers en klachten als griep, hooikoorts en voedselintoleranties.

Enzymen helpen je voeding in kleine stukjes te “knippen”. Zo kun je de voedingsstoffen eruit halen en opnemen. Door veel suiker, alcohol, vet en stress maken we het onze darmen, lever en alvleesklier vaak erg moeilijk. Het gevolg is een opgeblazen buik, winderigheid, een vol gevoel, drang naar zoet en zout, vermoeidheid, hoofdpijn, jeuk, diarree of obstipatie, veel toiletpapier nodig hebben. Door enzymen te slikken ontlast je je organen en versterk je je immuunsysteem.

Voor een goede fundering denk je dus aan: mineralen, enzymen en probiotica!

Specifieke middelen bij specifieke klachten

Naast het versterken van je fundering met probiotica, mineralen en enzymen, die al veel diverse klachten verzachten, kun je ook specifieke middelen inzetten om gericht een klacht snel te dempen of op te lossen.

Virusinfectie

Een virusinfectie kan verschillende klachten geven zoals griep, verkoudheid, koorts en KNO-klachten. Nano zilver en nano zink (en koper) doden pathogenen, verhogen de immuniteit en versterken onze slijmvliezen. Ze bestrijden virussen en bacteriën. Aan te raden bij álle infecties, koorts en ontstekingenOok vitamine C, vitamine D en omega 3 vetzuren zijn belangrijk om infecties en ontstekingen te bestrijden. Kan als spray ingezet worden of in hogere dosering (mee gegorgeld en) ingeslikt worden, voor een nóg beter effect.

Hoest

Vastzittende hoest: middel van het lichaam om toxines en pathogenen kwijt te raken door het ophoesten van slijm > Denneknop werkt slijmoplossend, helpt het ophoesten daarvan en is bacterie en virusdodend. Ook bij bronchitis, neusverkoudheid en bij- en voorhoofdsholteontsteking.

Droge hoest: prikkel tot hoesten door irriterende stoffen, droge slijmvliezen of nervositeit, waarbij geen slijm vrij komt > Nano magnesium ontspant direct de zenuwen en spieren in de luchtwegen wat de hoestprikkel meteen verlicht.

Allergische hoest: droge of vastzittende hoest door allergieprikkel > Zwarte aalbes-weegbree werkt anti-allergisch (hooikoorts), histamine verlagend en ontspannend op de luchtwegen.
Ook bij middenoorontsteking, nerveuze hoest en chronische neusverkoudheden.

Chronische hoest door diverse oorzaken zoals zware infecties, allergieën, lage weerstand, buikklachten, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of PDS kan een chronische hoest ontstaan. Dan kan naast een van bovenstaande adviezen een combinatie van L-glutamine, vitamine A, zink en groene thee ingezet worden. Dit verzacht en versterkt de slijmvliezen (permeabiliteit) en het immuunsysteem.

Benauwdheid

Kan door verschillende oorzaken optreden.

In geval van luchtweginfectie door corona  > nano magnesium. Verlicht direct door ontspannend effect op de spieren van de longblaasjes.

Nano platina gaat celschade, benauwdheid, luchtwegklachten en hoest tegen. Het activeert T- cellen die virussen zoals corona aanvallen.

Koorts

Koorts betekent meestal dat je afweersysteem een ziekteverwekker aan het bestrijden is.

Symptomen zijn verhoging, koude rillingen, spierpijn, zweten, misselijkheid en vermoeidheid.

Echinacea stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, waaronder T- en B-lymfocyten die het coronavirus en andere pathogenen aanvallen. Ook bij griep, hoest keelpijn en verkoudheid.

Reuk- en smaakverlies

Zink bepaalt in grote mate hoe goed we kunnen ruiken en proeven. Ons immuunsysteem gebruikt ook heel veel zink in de strijd tegen pathogenen. Zoals het coronavirus.

Reuk- en smaakverlies is dus een sterke indicatie dat het lichaam vecht tegen een (virus)infectie. Nano zink bestaat uit ionische deeltjes. Ionen zijn de actieve deeltjes van mineralen.

Nano zink kan direct de cellen in waar het de replicatie (vermeerdering) van het virus kan stoppen.

Gewrichtsontsteking

Soms gaat het virus (of de antistoffen) via de bloedbaan naar sommige gewrichten. Daar ontstaat dan een ontsteking.

Harpagophytum-Wilg is ontsteking werend, koortsverlagend en pijnstillend. Verbetert de gewrichtsfunctie en remt spierstijfheid. Ook bij reumatische klachten, (lage) rugpijn en stramme en stijve spieren.

Keelpijn

Echinacea. Stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen die bacteriën en virussen bestrijden die keelpijn veroorzaken. Ook bij griep, hoest, koorts en verkoudheid.

Koninginnegelei in drinkampul. Verzacht en smeert de keel. Ook bij griep en verkoudheid.

Hoofdpijn

Nano magnesium kan ingenomen worden of als spray op de (hoofd)huid gesprayd. Door de ionische deeltjes wordt het magnesium direct in de cellen, spieren en zenuwen opgenomen, waar het spanning weg kan nemen en de hoofdpijn binnen 10 tot 30 minuten verlicht of wegneemt.

Vond je het een interessant artikel? Lees dan ook:

Het coronavirus, hoe herstellen we? – Nano Mineralen

De Porphyral alg tegen Long Covid: activeer je zelfgenezend vermogen! – Nano Mineralen

Hoe kun je de kans op ziekte en bijwerkingen verkleinen? – Nano Mineralen

Coronavirus: Hoe gevaarlijk is het? – Nano Mineralen

Geschreven door Micha Kroese