Popeye wist het al, ijzer geeft kracht!

Hoewel spinazie veel ijzer bevat, is het niet de best opneembare bron. Je zal je vast afvragen wat dan wel, nou: Nano IJzer!

Toegegeven…. het nano ijzer is een stuk duurder dan andere ijzerpreparaten. Dus het moet echt wel hééél veel beter z’n werk doen. En laat dat nou precies datgene zijn, wat wij beweren. En niet alleen wij! We krijgen regelmatig bijzondere ervaringsverhalen terug van gebruikers. Die zullen we je zeker niet onthouden.

Maar eerst: wat is nu precies het verschil tussen nano ijzer en de overige vloeibare ijzerproducten, behalve de prijs dan?

Nano ijzer bevat alleen ijzer, in elementaire vorm welteverstaan. Elementair betekent simpelweg dat het ijzer niet gebonden is aan een andere vorm. Gebonden ijzervormen zijn ijzersulfaat, ijzerfumaraat en ijzergluconaat. IJzersulfaat is de goedkoopste vorm van ijzer en wordt erg slecht opgenomen door de darmen. IJzerfumaraat gaat iets beter, maar is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De bekende staalpillen kunnen beide vormen bevatten. De oplossing die bedacht is om voor die slecht opneembare vormen te compenseren, is hoge doseringen. Van staalpillen worden vaak torenhoge doseringen voorgeschreven door huisartsen en medisch specialisten.
Hier kleven echter grote nadelen aan, die bijna iedere gebruiker zal herkennen. Denk aan misselijkheid, zwarte ontlasting en verstopping.

Het ijzer dat niet wordt opgenomen en dus in de darmen achterblijft, zorgt daar voor allerlei vervelende klachten! Daarnaast tast het achtergebleven ijzer de goede darmbacteriën aan, waardoor je darmflora uit balans raakt, wat voor een scala aan gezondheidsproblemen kan zorgen. En, de candidagist is dol op ijzer, voedt zich hier mee en kan dus allerlei candidaklachten geven. En last but not least duurt het vaak ook nog eens maanden voor een lage ijzerwaarde opgekrikt is en je je weer lekker voelt. Voordeel is natuurlijk wel dat het lekker goedkoop is!

IJzergluconaat staat bekend als een beter opneembare vorm. De bestaande vloeibare ijzers bevatten ijzerfumaraat en ijzergluconaat. Bijwerkingen zijn minder, maar komen zeker nog voor. Daarnaast bevatten deze producten vitaminen die het ijzer helpen opnemen, zoals diverse B-vitaminen en vitamine C. Doe er nog wat groente-, fruit- en kruidenextracten bij en je hebt best een leuk product.

We sommen de voordelen van nano ijzer nog eens voor je op:

  • Nano ijzer werkt supersnel
  • Nano ijzer is 100% opneembaar
  • Nano ijzer geeft geen vervelende bijwerkingen, zoals verstopping en misselijkheid
  • Nano ijzer stapelt niet en is dus heel veilig, ook voor ouderen
  • Nano ijzer bevat geen enkele hulpstof en is dus 100% zuiver.

Wil je meer weten over nano ijzer, wanneer je extra ijzer nodig hebt en wat de gevolgen van een ijzertekort zijn, klik dan hier.