Indium voor de vruchtbaarheid en bij zwangerschap

Een verlaagde vruchtbaarheid kan veroorzaakt worden door stress bij zowel mannen als
vrouwen. Stress brengt namelijk de HPA-as uit balans en zorgt voor verstoorde hormoonspiegels. Het hormoon progesteron dient zowel als grondstof voor stresshormonen als voortplantingshormonen. De aanmaak van stresshormonen krijgt voorrang boven de
voortplantingshormonen. Stress kan dus resulteren in een verlaagde vruchtbaarheid. Er zijn nog veel meer wegen waarop stress de vruchtbaarheid aantast, waarvan één een tekort aan mineraalinname en -opname is.

Indium draagt bij aan de vruchtbaarheid, doordat het de HPA-as terug in balans brengt, de lichamelijke stressrespons reguleert en zorgt voor een verbeterde mineraalopname. Door de regulatie van hormonen en de verhoogde opname van mineralen zou het ook kunnen helpen om geboorteafwijkingen tegen te gaan.
Daarnaast zorgt indium tijdens de zwangerschap voor een verhoogde aanmaak van het zwangerschapshormoon relaxine. Hiervan weten we dat het de gehele ontwikkeling van de foetus ondersteunt, van een goede locatie in de baarmoeder tot een optimale ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast wordt een tekort aan relaxine in verband gebracht met vroegtijdige geboortes.

Relaxine helpt ook om tijdens de zwangerschap de gewrichtsbanden in het bekken losser te maken, waardoor de baby makkelijker geboren kan worden.
Bijkomend voordeel van indiumsuppletie tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode is dat er indium meegegeven wordt met de borstvoeding. Als vrouwen stoppen met borstvoeding geven en het lichaam gaat ontzwangeren, dan kan indium helpen om de hormonen weer sneller in balans te krijgen.

ERVARINGEN MET INDIUM

Hai Terah  🙂 

Ja ik ben zeker ook mega tevreden. Had de laatste maanden best veel last van een wat donker gevoel voor m’n menstruatie en voelde me steeds lager in m’n energie. Deels denk ik ook door de hoge werkdruk maar merk dat ik nu ik Indium neem veel energieker ben en me ook een stuk positiever voel gedurende de gehele maand. Het is echt een verschil dus hoop dat dit zo blijft  🙂

GERELATEERDE BLOGS