Bijwerkingen en ongewenste effecten

De meeste mensen ervaren bijwerkingen van de covid-19 vaccinaties (Sars-CoV-2). Dit komt omdat je immuunsysteem even een flinke opdonder krijgt. Net als wanneer je het virus zelf binnenkrijgt of een ziekmakende bacterie bijvoorbeeld, word je even niet zo lekker of zelfs flink ziek.

Klachten zijn: koorts, hoofdpijn, moeheid, spierpijn, gewrichtspijn, rillingen, roodheid en pijn (op de prikplek), misselijkheid en braken.
Ook zijn er meer ernstige complicaties voorgevallen zoals trombose (propje in het bloed) en myocarditis (ontsteking aan de hartspier).

Wist je dat de meeste covid-klachten ook voorkomen bij een zinktekort?
Dat is wellicht niet toevallig.  Zink is namelijk een onmisbaar mineraal voor een sterk immuunsysteem en wordt dus sneller opgebruikt door je lichaam als je virussen binnenkrijgt en antistoffen aan moet maken.

Natuurlijk wil je zelf niet ziek worden.
Of het nu van het virus of van het vaccin komt. Je eigen immuunsysteem moet je beschermen tegen álle ziekmakende stoffen, wel duizenden per dag! En ook na een vaccin ben je afhankelijk van je eigen immuunsysteem. Die moet namelijk wel de juiste antistoffen gaan aanmaken.
Dus hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe werken de “vaccins”?

Sars-CoV-2-virus (huidig coronavirus) is een RNA-virus. Dat is een virus dat RNA als erfelijk materiaal gebruikt, net als bijvoorbeeld het influenzavirus (griep) of het hepatitis-C-virus. In het menselijk lichaam voert RNA als het ware de opdrachten van ons DNA door om die uit te gaan voeren. mRNA is messenger ofwel boodschapper RNA.

Het Pfizer en Moderna vaccin brengen mRNA in je lichaam. Het ingespoten mRNA geeft opdracht tot het maken van een stukje eiwit, het bewuste spike-eiwit van het coronavirus. Dat is een uitsteekseltje van het virus, waar je lichaam dan antistoffen tegen moet gaan aanmaken. De antistoffen bestrijden het virus. Dat lijkt logisch, maar is het zo eenvoudig?

Janssen en AstraZeneca zijn vector vaccins. Een vector is een vervoersmiddel. Zij brengen een verkoudheidsvirus binnen (van Chimpansees) dat is aangepast zodat het zich binnen het lichaam niet kan vermenigvuldigen en je er niet ziek van wordt. Wél kan het de cellen inkomen. Met dat aangepaste virus komt ook een stukje genetische informatie van het Sars-CoV-2-virus mee om de spike-eiwitten te gaan maken. Ook dan zal het lichaam antistoffen aan gaan maken. Het idee is dat wanneer je het “echte virus” binnenkrijgt, je lichaam al antistoffen paraat heeft staan, zodat je niet of minder ziek wordt.

Wat zijn antistoffen eigenlijk precies?

Elke cel, bacterie, schimmel of virus (micro-organisme) heeft aan de buitenkant kleine eiwitten zitten die de identiteit weergeven. Net zoals wij herkend worden aan ons gezicht. Die eiwitten worden antigenen genoemd. Zonder antigenen kan een micro-organisme niet aanhechten en overleven. Als een identificatiebewijs dat je nodig hebt om te kunnen reizen. Onze witte bloedcellen, de soldaten van ons immuunsysteem, kunnen de antigenen aflezen en bepalen of het veilig is (lichaamseigen) of een indringer betreft. Als het een indringer betreft dan worden door het immuunsysteem via verschillende schakels, specifiek passende eiwitten aangemaakt die het bewuste antigen uit kunnen schakelen. Dat worden antistoffen genoemd.

Omdat het om specifieke, soms heel gecompliceerde antigenen gaat, duurt het ontwikkelen van antistoffen enkele dagen tot zo’n 3 weken. Gelukkig heeft het lichaam wel een ijzersterk geheugen. Voor iedere antistof die het ooit heeft aangemaakt bewaart ie het “recept”.  Bij een volgende besmetting ben je dan vrijwel direct beschermd. Dat is natuurlijk het idee achter de “vaccins”. Ons eigen immuunsysteem is echter superingenieus, maar ook heel complex en kan vele obstakels overwinnen.

Een immuunreactie uitlokken met een afgedood virus als vaccin is tot nu merendeels goed gegaan. Maar wat deze nieuwe “vaccins” teweeg gaan brengen op langere termijn is nog lang niet duidelijk. Er zijn inmiddels ook al vele negatieve effecten gemeld. Omdat het lichaam zink nodig heeft voor de aanmaak van antistoffen, bepaalt jouw zinkstatus mede hoe snel antistoffen aangemaakt kunnen worden, de mate van jouw weerstand en het effect van een vaccin. Zink bijslikken is dus sowieso een goed idee.

Kan het covid-19 vaccin ons DNA aantasten?

Het mRNA (messenger of boodschapper RNA) kan je DNA niet direct aantasten. De gevormde stukjes spike-eiwit zouden echter mogelijk opgenomen kunnen worden in je erfelijk materiaal, ofwel je DNA via een proces dat transfectie heet. Dat zou dan blijvende DNA-veranderingen teweeg kunnen brengen. Die vraag staat open voor alle virussen. We weten dat dingen als giftige stoffen, UV-stralen, en bepaalde medicatie mutaties (schade) kunnen veroorzaken aan je cellen en je DNA. Het is de vraag wat de uitwerking van het spike-eiwit, aangemaakt door de vaccins op je DNA is.

Daarnaast is de vraag of je lichaam op basis van slechts een deel van het virus de juiste antistoffen kan aanmaken. Het is mogelijk dat die antistoffen (op langere termijn) niet goed werken.
De geproduceerde spike-eiwitten hechten aan jouw eigen gezonde lichaamscellen. Je eigen immuunsysteem zou dan antistoffen kunnen gaan aanmaken tegen de combinatie van het spike-eiwit en jouw eigen gezonde cellen. Dat zou auto-immuunziektes in de hand kunnen werken: het aanvallen van gezonde cellen door je eigen immuunsysteem.

Verder weten we dat virussen altijd muteren. Net als dat het griepvirus ieder jaar muteert.
Kortom, we blijven in grote mate afhankelijk van de effectiviteit van ons eigen immuunsysteem, met of zonder vaccin. Ons immuunsysteem is weer afhankelijk van voedingsstoffen. Zink speelt daarin een grote rol. Zink beschermt DNA en kan helpen beschadigd DNA te herstellen.

Hoe gaan we ons beschermen, met of zonder vaccinatie?

We kunnen onze immuniteit versterken d.m.v. leefstijl en suppletie, we kunnen ons laten “vaccineren”, maar corona blijft onder ons en zal blíjven muteren. Ook zullen er nieuwe virussen komen en de effecten van de vaccins belasten ook ons immuunsysteem. Het is dus altijd zaak om je eigen immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken en te houden, ter bescherming van jezelf tegen álle ziektemakers, inclusief de “vaccins” (overdracht van anderen). Zink speelt daarin een uiterst belangrijke rol.

Zink en DNA

Om alles in het lichaam goed te laten verlopen, kopiëren transcriptiefactoren erfelijke informatie van het DNA naar mRNA, welke vervolgens naar de eiwitfabriekjes van de cel gaat, om opdracht te geven voor productie van de juiste eiwitten(genexpressie).
Zowel DNA als transcriptiefactoren zijn zinkafhankelijk.

Bij een zinktekort raken functies verstoord en worden verkeerde instructies afgegeven. In het beste geval sterft de cel af; in het slechtste geval begint de cel zich ongeremd te delen tot een kankergezwel. Ook zouden er mutaties in het DNA kunnen ontstaan.

DNA-schade kan gelukkig hersteld worden, maar bij tekorten aan voedingsstoffen en een stijgende leeftijd wordt dat steeds moeilijker. Zink is een van de belangrijkste mineralen om het DNA in een goede conditie te houden.

Zink bestrijdt virussen

Zink, of eigenlijk specifiek zink-ionen, zijn in staat om de replicatie (voorplanting) van virussen te stoppen. Zink kan namelijk het RNA-afhankelijke enzym RNA-polymerase blokkeren, waarna de vermenigvuldiging van virussen wordt stopgezet. Ook remt zink de infectie van viruscellen.
Zink, als zink-ionen heeft ook een directe, antivirale en antibacteriële werking.

Zink is nodig bij de aanmaak van antistoffen en imuuncellen
Zonder zink kunnen er geen eiwitten, en immuuncellen aangemaakt worden zoals T-cellen, B-cellen en antistoffen. Dus ja, je leest het goed, zonder zink kan een vaccin ook niet (goed) werken.
Een mild zinktekort komt geregeld voor en vergroot de vatbaarheid voor infectieziekten en verzwakt ons immuunsysteem. Het immuunsysteem is afhankelijk van zink voor de opbouw en activatie van de diverse witte bloedcellen, de soldaten van ons lichaam. Stoffen als interferonen, interleukines en T-cellen zijn afweercellen van het lichaam, die worden afgescheiden of aangemaakt na contact met virussen, bacteriën of schimmels. Ze zijn essentieel voor de betrijding van ziekmakers.
Zink is tevens nodig voor de celdeling, groeiherstel en (wond)genezing van spieren, en weefsels zoals huid, slijmvliezen en longweefsel.

Bij flinke virusinfecties heeft zink een beetje hulp nodig
Virussen “verschuilen” zich binnenin cellen. Het is daardoor moeilijker voor het immuunsysteem virussen op te sporen. Gelukkig hebben we ook een intercellulair systeem dat indringers detecteert en signalen stuurt naar het immuunsysteem die daar gevolg aan kan geven. Zink, in de vorm van zink-ionen, kan virussen binnen dringen en hun voortplanting stopzetten. Te veel zink kan een cel echter ook beschadigen, daarom laten cellen niet altijd genoeg zink binnen. Om het virus toch te lijf te gaan met zink, is er een oplossing door “zink-ionoforen” inzetten. Dat zijn een soort grenswachters, of “zinkhelpers” die de deur geforceerd openen om het zink naar binnen te sluizen. De bekende stof HCQ, ofwel hydroxochloroquine, is zo’n ionofoor.

HCQ, Quercetine en EGCG zijn “zinkhelpers”
HCQ, quercetine en EGCG zijn zink-ionoforen. EGCG is een extract uit groene thee. Een paar kopjes echte groene thee per dag kunnen je daar dus in voorzien. (het helpt ook meteen je vet afbreken). Quercetine is een bioflavonoïde die je terugvindt in o.m. appels, bessen, uien, thee, knoflook, bieslook, peper, koriander, koolsoorten, kappertjes, cacao, noten en citrusvruchten.

Van zinkionen (nano zink) in combinatie met een ionofoor of “zinkhelper” is aangetoond dat het verschillende virussen, inclusief corona-virussen kan inperken.
Quercetine heeft daarnaast ook zelf antivirale eigenschappen, en zowel quercetine als EGCG zijn in staat om een enzym te blokkeren dat door SARS-coronavirussen wordt gebruikt om gezonde lichaamscellen binnen te dringen.

Nano zink
Is gemaakt van het zuiverste water, met daarin zinkionen “opgelost”. Het zijn de zinkionen die al het werk verrichten dus wel zo makkelijk dat je zink meteen in de juiste vorm binnen krijgt. Dan werkt het ook veel sneller. Bovendien kan nano zink direct je bloedbaan in en is het niet afhankelijk van je maag/darmkanaal, wat bv tijdens ziekte en stress vaak niet optimaal functioneert. Bovendien vinden schimmels in je darm zink ook erg lekker. Daarbij geeft nano zink geen klachten als misselijkheid en een vieze smaak in de mond, zoals (zuig) tabletten dat wel vaak hebben.

Waarom nano zink met koper?
Zink en koper werken samen en in evenwicht. Ook koper heeft antivirale en antibacteriële eigenschappen. De ziekenhuisbacterie MRSA overleeft het slechts enkele uren op een koperen deurklink (geeft koperionen af) terwijl een roestvrijstalen deurklink de MRSA-bacterie zo’n 6 maanden overlevingskans biedt. Verder is ook bij een koper deficiëntie gezien dat de activiteit van witte bloedcellen kan afnemen.
Lees hier meer over nano zink en nano koper.

Zilver als je “tweede immuunsysteem”

Nano zilver staat al sinds de oudheid bekend om zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen.
Inmiddels zijn er stapels rapporten die dat ook bewijzen en de veiligheid aantonen. Mits je natuurlijk voor een goede kwaliteit gaat zoals nano zilver.
Omdat zilver zelf bacteriën, virussen (ook coronavirussen), parasieten en schimmels kan doden, ontlast je daarmee je eigen immuunsysteem. Die heeft dan veel meer tijd en energie over om andere dingen te doen zoals het maken van T-cellen, antistoffen en het opruimen van dode en zieke cellen. Mocht je eigen immuunsysteem het niet (meer) zo goed doen, dan kan je met zilver de helpende hand bieden.
Bovendien activeert nano zilver actief, via stamcelstimulatie, genezing van weefsels. Je kunt het dus breed inzetten.
Lees hier meer over nano zilver.

Nano platina activeert je T-cellen

T-cellen zijn witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem. Ze spelen een belangrijke rol bij immunotherapie (lichaamseigen vermogen tot genezing), kanker en vaccinaties. Die laatste vooral omdat T-cellen voor ons immunologisch geheugen zorgen. Zonder dat zouden vaccinaties natuurlijk geen zin hebben.
T-cellen zijn ook “scherpschutters” van je lichaam. Ze worden specifiek ontwikkeld door je immuunsysteem op basis van eigenschappen van ziekmakende virussen en andere pathogenen (ziekmakers).
T-cellen worden grotendeels aangemaakt in onze thymusklier.
Naarmate wij ouder worden slinkt de thymusklier, waardoor de productie van T-cellen afneemt. Nano platina stimuleert de activiteit van de thymusklier en houdt zo de productie van T-cellen op gang of stimuleert dit. Zo helpt nano platina indirect maar toch krachtig om virussen te bestrijden, immuniteit te verhogen en de werking van antistoffen te optimaliseren. Naast zink is platina dus tevens van groot belang om zowel je immuunsysteem te versterken als ook vaccins te laten slagen.
Lees hier meer over nano platina.

Nano platina beschermt ook als antioxidant
Als zeer krachtige antioxidant die gemakkelijk zijn weg kan vinden naar álle cellen in het lichaam, tot in de allerkleinste vaatjes, zenuwbanen en hersenen, is nano platina een super krachtig middel in de strijd tegen celschade. Aangetoond is dat nano platina schade in de cellen van lichaam, longen en hersenen kan beperken. In een studie met muizen werd aangetoond dat schade na blootstelling aan sigarettenrook in de longen, significant afnam wanneer vooraf nano platina werd toegediend. Nano platina kan de functie van een van de krachtigste antioxidanten van het lichaam, SOD, imiteren. Daarmee beschermt nano platina ons tegen beschadiging en mutatie van cellen, DNA en eiwitten die verouderingsziektes (kunnen) veroorzaken. Platina kan daarnaast ingezet worden om mogelijke schade aan cellen veroorzaakt door de covid-vaccins te herstellen.
Dit artikel is vooral bedoeld voor degenen onder ons die het naadje van de kous willen weten en daarnaast hopen we dat je ook meer vertrouwen hebt gekregen in de alternatieven die er zijn als je niet voor vaccinatie kiest én dat je ook als je wel gevaccineerd bent, meer kunt dan je denkt!

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Laat ik mijn kind vaccineren tegen Covid-19 of niet? – Nano Mineralen

Coronavirus: Hoe gevaarlijk is het? – Nano Mineralen

Coronavirus: Hoe nu verder? – Nano Mineralen

Het coronavirus, hoe herstellen we? – Nano Mineralen

De Porphyral alg tegen Long Covid: activeer je zelfgenezend vermogen! – Nano Mineralen

Geschreven door Micha Kroese

 

Bronnen: 

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971220307311 ADE

https://www.youtube.com/watch?v=vTpVtHNCkFY gesprek met viroloog Theo Schetters. Onnodig behandelen mag ethisch niet.

https://www.pasioonline.com/nl/zink-en-hcq/

Zn 2+ remt coronavirus en arterivirus RNA-polymerase-activiteit in vitro en zinkionoforen blokkeren de replicatie van deze virussen in celcultuur

Aartjan JW te Velthuis,Sjoerd HE van den Worm,Amy C. Sims,Ralph S. Baric,Eric J. Snijder ,Martijn J. van Hemert. Gepubliceerd: 4 november 2010https://doi.org/10.1371/journal.ppat.1001176

https://www.rivm.nl/pienter-corona-studie/antistoffen

The Role of Zinc in Antiviral Immunity

Scott A Read,1,2 Stephanie Obeid,3 Chantelle Ahlenstiel,3 and Golo Ahlenstiel1,2

Adv Nutr. 2019 Jul; 10(4): 696–710. PMCID: PMC6628855

https://www.dinekevankooten.nl/archief/vaccinatieprogramma-en-voortplantingsgevolgende/