Hoe maak je een gezonde chocomousse als kerst toetje

Is chocomousse gezond?

Ben jij op zoek naar een toetje dat iedereen lust aan de kersttafel en ook nog eens gezond is? Dit recept is een bron van mineralen en er zijn ook nog eens groenten in verstopt. Superleuk om er aan tafel nog een extra spel aan toe te voegen. Wie als eerste raadt welke groenten erin zitten hoeft niet af te wassen?

 

Deze chocomousse is echt binnen een handomdraai gemaakt. Sta je al de hele dag in de keuken voor het kerstdiner? Maak het toetje dan de avond van tevoren en zet de chocomousse alvast klaar in de koelkast. 

 

Deze chocomousse is erg gezond omdat er groenten en mineralen in zitten.

  1. Zoete aardappel: bomvol met gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen (vitamine A en C), mineralen en vezels.
  2. Avocado: een geweldige bron van gezonde vetzuren, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan sterke botten en haren, het remmen van ontstekingen en een goede bloedsomloop.
  3. Mineralen uit Okinawa: deze mineralen zijn afkomstig van het afgestorven Sango koraal uit Okinawa. Deze mineralen zijn door de natuur aan ons gegeven. Ze bevatten calcium, magnesium in de geschikte verhouding van 2:1 en tevens 76 spoorelementen.

    Ingrediënten voor 2-3 porties chocomousse

    • 1 zoete aardappel, gekookt, middelgroot (185 gr)
    • 1 avocado
    • 1 banaan
    • 3 el cacaopoeder
    • 1 el notenpasta 
    • ¼ tl vanillepoeder, ongezoet 
    • Snufje zeezout
    • 2 schepjes Okinawa 

    Toppings: 

    Hier kun je je helemaal uitleven naar keuze. 

    Mijn favorieten zijn:

    • Een blaadje munt
    • Moerbeibessen
    • Rood fruit (past helemaal bij de kerstsfeer)
    • Bijenpollen
    • 2/3 el kokosroom 

    Hoe maak je kokos(slag)room?

    Klop met een slagroomklopper, garde of mixer het harde kokos uit een blik kokosmelk tot een glad en romig geheel. Wil je de room iets zoeter maken? Voeg dan ahornsiroop en/of vanillepoeder toe aan de room. Mix nog een keer goed door.

    Bereiding chocomousse

    Zorg ervoor dat je de zoete aardappel al hebt gekookt. De kooktijd van een zoete aardappel is ongeveer 10 tot 20 minuten, afhankelijk van het formaat van de stukjes zoete aardappel. Hoe weet je dat het gaar is? Prik door de zoete aardappel met een vork of satéprikker. Gaat dit gemakkelijk en zonder weerstand? Dan is de zoete aardappel gaar. 

    Laat de zoete aardappel afkoelen. Doe vervolgens alle ingrediënten (los van de toppings) bij elkaar en mix het tot een lekkere, smeuïge chocomousse.

    Nu nog leuk opmaken in een mooi glas of bakje. Voeg de toppings toe en je toetje is klaar! Maak je het de avond van tevoren klaar? Doe dan de toppings pas vlak voor het serveren erop. Zo blijft alles lekker krokant!

     

    Benodigdheden

    Keukenmachine, blender of staafmixer.

     

    Geschreven door Charlotte Anne