Marije Pieterse-te Raa

Mijn naam is Marije Pieterse-te Raa. Ik woon samen met mijn man en hond in de bossen op de Veluwe en voel me van jongs af aan sterk verbonden met natuur.

Naast natuur, beleef ik veel plezier aan bewegen en hardlopen. Tot 2012 was ik professioneel 1500m loopster. In die periode heb ik veel geleerd over de connecties tussen lichaam, emoties en geest. Maar ook over trainingsleer, (natuurlijke)sportvoeding en suppletie.

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkte ik een paar jaar als orthopedagoog. Ik merkte al snel dat ik de DSM-classificaties en focuspunten in de reguliere therapie te beperkend vond. Ik ervaarde het alsof ik ouders en kinderen naar huis stuurde met informatie die hun niet werkelijk verder bracht.

Ik stopte mijn werk in die rol. Startte met het schrijven van artikelen. En maakte meer tijd vrij voor mijn topsport. In 2012 startte ik mijn eigen praktijk www.rerunyourself.nl. Sindsdien werk ik als holistisch energiecoach en begeleid ik mensen in het maken van keuzes die in lijn zijn met wat er via hun eigen natuur geleefd wil worden.

Ik geniet van het delen van informatie. Dat doe ik momenteel via holistische coaching (www.rerunyourself.nl), onderwijs (leerkracht groep 1 / 2 op een school voor ontwikkelingsgericht onderwijs), en het schrijven van artikelen over onderwerpen die op dat moment mijn interesse hebben. Ik zie snel lijnen tussen onderwerpen en lagen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. En help dus ook graag met ontrafelen.

BLOGS VAN MARIJE