Nano platina voor meer energie en een langer leven.

Door Kay
waterHeart

De intuïtieve wijsheid van oude beschavingen verklaard door moderne kennis en wetenschappelijke bevindingen.

TreeOfLife

Platina is een edelmetaal. In het Engels heet het een ‘noble’ of ‘precious’ metal. We kennen de edelmetalen, vooral goud en platina, als dure sieraden of andersoortige versieringen. We weten dat goud en platina industriële toepassingen hebben, toepassingen in de tandheelkunde en zelfs in de geneeskunde.
Wie even nadenkt, kent wellicht wel iemand; een moeder, tante of oma die vroeger goudinjecties kreeg bij reumatische klachten. Van platina werd, weliswaar als chemische verbinding, de allereerste chemotherapie gemaakt, namelijk cisplatine. Tot de dag van vandaag wordt cisplatine en vergelijkbare chemo’s grootschalig ingezet.

 

De edelmetalen worden ook wel de ‘Medicinal Metals’ genoemd en genieten bijzondere aandacht van de farmaceutische industrie, die van alle 9 edelmetalen medische toepassingen aan het ontdekken is, met name als kankertherapieën.

Wat weinig mensen weten, is dat naast alle hierboven genoemde toepassingen van edelmetalen in het algemeen en van platina in het bijzonder, edelmetalen ook gewoon mineralen zijn, spoorelementen die het lichaam gebruikt om in optimale gezondheid te verkeren en al haar functies te vervullen.

Essentieel is dan wel dat de edelmetalen in hun pure vorm ingenomen worden, dus zonder chemische bewerkingen en verbindingen die giftige bijwerkingen geven. Want dat heeft de geneeskunde ons ook laten zien. Zowel de goudinjecties als de cisplatine en andere op platina gebaseerde chemo’s zijn effectief, maar hebben tevens schadelijke effecten. Ook van zilver weten we inmiddels dat alleen het pure colloïdale én vooral het nano zilver effectief is, zonder toxiciteit te geven. Daarom is nano platina dé vorm van platina die heilzaam voor ons is.

In dit artikel lichten wij twee belangrijke functies van nano platina uit, die een verklaring geven voor wat oude beschavingen aan ons overgeleverd hebben: platina verhoogt energie en platina verlengt de levensduur.

 

waterHeart

Platina voor meer energie

Iedere cel in ons lichaam (behalve rode bloedcellen) bevat een klein energiefabriekje, dat de energie produceert voor de cel om haar taken te vervullen. De energiefabriekjes worden mitochondriën genoemd en de energie die zij produceren heet ATP.
Wij mensen zijn eigenlijk een soort elektronische apparaten, alleen dan levend, en je kunt ATP zien als onze batterijen. Het orgaan dat overigens de meeste energiefabriekjes bevat is ons hart, meer dan 50% van ons hart bestaat uit mitochondriën. Wonderbaarlijk toch?!

Mitochondriën zijn onder andere heel belangrijk voor het hart, spieren, hersenen en lever. Als de energiefabriekjes niet goed functioneren, werken deze lichaamsdelen ook niet goed. We ervaren dan moeheid en zwakte, kortademigheid, de zogenoemde ‘brain fog’ en we kunnen allerlei aandoeningen ontwikkelen.

 

Wat is er nodig om ATP te produceren?
Via een ingewikkeld proces wordt met behulp van vele voedingsstoffen en enzymen, dit zijn stofjes die de lichaamsprocessen in gang zetten, ATP geproduceerd. We zijn niet gewend om na te denken over deze duizelingwekkende processen in ons lichaam en misschien maar beter ook.
En toch is het goed om je soms even te realiseren dat al deze essentiële processen afhankelijk zijn van hoe wij met ons lichaam omgaan, wat we er in stoppen en hoe we het verzorgen. Zo is het belangrijkste co-enzym (hulpstofje van een enzym) in dit proces, NADH genaamd, vaak niet voldoende aanwezig.

poep

Hoezo dan niet?
Voor voldoende NADH heb je een goed werkende spijsvertering nodig. Heb je regelmatig last van je maag en/of je darmen, heb je vaak een opgeblazen gevoel, ben je extreem winderig of is je ontlasting afwijkend (normale ontlasting heeft de vorm van een dikke sigaar en laat weinig sporen achter), dan zou het heel goed kunnen dat er te weinig NADH aanwezig is om voldoende ATP te produceren.

Aangezien de spijsvertering bij de meesten van ons helaas niet optimaal is en we ook bijna allemaal extra (mentale) energie kunnen gebruiken, is nano platina een ‘kostbaar’ supplement.

Daarnaast hebben we meer NADH nodig dan onze voeding aanbiedt. We staan tegenwoordig immers dermate bloot aan water- en luchtvervuiling, aan met gifstoffen bespoten voedsel, dat ook nog eens minder voedingsstoffen bevat dan vroeger (zie voor meer info, ons bestaansrecht), overmatig gebruik van medicijnen en chemische producten, dat we veel meer NADH verbruiken dan aanwezig is. Ook vegetarische en veganistische diëten bevatten minder NADH, omdat NADH vooral in dierlijk voedsel zit.
NADH is tenslotte ook nog nodig voor andere belangrijke functies in het lichaam.

Gelukkig is er ook goed nieuws: want wetenschappers hebben ontdekt dat nanodeeltjes platina het belangrijkste co-enzym voor alle lichaamscellen, het hierboven beschreven NADH, kunnen vervangen! En dus verhoogt nano platina de cellulaire energie in alle cellen, vooral die van hart, spieren, hersenen en lever en beschermt het ons tegen vroegtijdige veroudering en chronische aandoeningen.

Maar dat is niet alles, want, net als het co-enzym NADH, blijkt platina ook een zeer krachtige antioxidant te zijn voor ons lichaam!

 

Nano platina als levensverlenger

LongLife

Bij alle processen in ons lichaam, vindt er oxidatie plaats. Dat is heel gewoon. Oxidatie is niets anders dan een chemisch proces, waarbij elektronen uitgewisseld worden. Tijdens dit proces ontstaan de zogenoemde vrije radicalen, vrije deeltjes die 1 elektron missen, daarmee hun stabiliteit kwijt zijn en als gevolg schade aanrichten aan cellen, weefsels en zelfs aan het DNA. Je kunt dit zien als het natuurlijke proces van veroudering. Ook dit is een ‘gewoon’ proces, we zijn niet gemaakt om eeuwig te leven, maar wij zijn volgens DNA-wetenschappers wél gemaakt om zo’n 120 jaar oud te kunnen worden.

 

Je zou kunnen denken dat ons lichaam in de huidige tijd zoveel vrije radicalen produceert dat we 120 jaar niet halen.

 

Het nut van antioxidanten
Gelukkig produceert het lichaam antioxidanten om vrije radicalen te vangen en onschadelijk te maken. Bekende antioxidanten zijn o.a. vitamine C, E, zink en selenium.
Misschien minder bekende, maar wel zeer krachtige en belangrijke antioxidanten zijn SOD (superoxide dismutase) en CAT. Vooral tijdens de omzetting van glucose naar de cellulaire bron van energie, het ATP, ontstaan veel vrije zuurstofradicalen. Deze vrije radicalen kunnen DNA en andere celstructuren beschadigen en zo veroudering versnellen en ziekten (zoals kanker) in de hand werken. SOD en CAT reageren hier zeer snel op door de vrije radicalen uit te schakelen.

Uit onderzoek blijkt dat nano platina hetzelfde doet als SOD en CAT en dus werkzaam is als uiterst krachtige antioxidant! Ook door deze functie beschermt nano platina ons tegen veroudering en allerlei ziekten, waaronder kanker. 

 

Waarom is nano platina nodig als we al SOD in ons systeem hebben?
We blijven het herhalen: omdat wij allen blootstaan aan een enorme hoeveelheid gifstoffen afkomstig van voedsel, lucht, water en medicijnen, heeft ons lichaam meer energie nodig om de gifstoffen kwijt te raken en balans te hervinden. We hebben ook meer voedingsstoffen  nodig zoals mineralen en vitaminen. Er worden meer vrije radicalen geproduceerd en dus hebben we meer antioxidanten nodig zoals SOD en CAT én platina. We hebben in de huidige tijd zelfs meer antioxidanten nodig dan ooit tevoren, want ziekte (= een vergevorderde disbalans) ligt voortdurend op de loer.

 

levensverlengende effect van nano platina

Onderzoek naar het levensverlengende effect van nano platina
Het levensverlengende effect van nano platina is lastig te onderzoeken bij mensen, maar is wel onderzocht bij de spoelworm. Onderzoek uit Korea laat een duidelijk levensverlengend effect zien: de gebruikelijke levensduur van deze worm werd met éénderde verlengd.

 

Tenslotte
Ondanks dit soort krachtige bevindingen is nano platina niet als voedingssupplement toegestaan in de EU. De bekendste fabrikant van nano platina in Europa adviseert het product via de officiele kanalen alleen als product voor uitwendig gebruik.

 

Bronnen:

Sakaue, Y., Kim, J. & Miyamoto, Y. Effects of TAT-conjugated platinum nanoparticles on lifespan of mitochondrial electron transport complex I-deficient Caenorhabditis elegans, nuo-1. International Journal of Nanomedicine, 2010:5 687–695.

Delen