Indium & neurotransmitters

Ons brein bevat neurotransmitters. Dit zijn chemische signaalstofjes die informatie overdragen in ons brein om processen in gang te zetten of af te remmen. Eén van deze neurotransmitters wordt substantie P genoemd. Substantie P is betrokken bij stemmingsstoornissen, angst, depressie, verslavingen, misselijkheid en pijnprikkels. Ook draagt substantie P bij aan de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en het voorkomen schade aan de hersenen veroorzaakt door giftige stoffen (neurotoxiciteit).

Volgens Dr. Robert Lyons bevat substantie P indium en functioneert deze neurotransmitter waarschijnlijk niet goed bij een tekort hieraan. Substantie P wordt ook gevonden in de thymusklier en reist af naar plaatsen van ontstekingen. Dit zou mogelijk (mede) verklaren waarom indium gunstig werkt bij ontstekingsziekten. Ook heeft indium een gunstig effect op de neurotransmitters dopamine, serotonine en melatonine.

ERVARINGEN MET INDIUM

Ik verkoop het ook aan een klant die in een zware tijd zit met haar man.

Ze zegt tegen mij: ‘als ik indium neem, merk ik dat ik weer zing terwijl ik het enorm zwaar heb. En ik zit minder in mijn hoofd, kan alles makkelijker van mij afzetten”.

GERELATEERDE BLOGS