Okinawa Mineralen

Okinawa mineralen zijn afkomstig van een bijzondere soort Sangokoraal. Het is de enige koraalsoort, van de 2500 soorten in de wereld, waarvan de samenstelling vrijwel identiek is aan die van het menselijk bot. Bovendien wordt dit koraal beschermd, dus alleen overtollig versteend koraal mag gewonnen worden voor productie.

Ontdek waar je Okinawa mineralen kunt kopen

Wat zijn Okinawa mineralen?

Okinawa mineralen is een wit, smaak- en geurloos poeder. Zodra het in contact komt met vocht, wordt het ionisch. De losse elektrisch geladen deeltjes zorgen voor de uitzonderlijk hoge opname en snelle werking. Okinawa mineralen hebben een aangetoonde biologische beschikbaarheid van 80% binnen 20 minuten. Mineraalsupplementen in tablet of capsule hebben daarentegen slechts een opname van 4 tot 22%.

Okinawa mineralen bestaan uit calcium en magnesium in de ideale verhouding van 2:1. Dit is de verhouding die het lichaam nodig heeft, op voorwaarde dat we evenwichtig eten en niet te veel stress hebben. Daarnaast zitten er 76 spoorelementen in.

Waar komen Okinawa mineralen vandaan?

Zoals de naam doet vermoeden, komen Okinawa mineralen uit de zee bij Okinawa (Japan). Als de organische delen van koraal afsterven, blijven alleen de anorganische delen over: mineralen. Dit noemen we gefossiliseerd of versteend. 

Indicaties voor gebruik

Concentratieproblemen

Dieet met veel snelle koolhydraten (pasta, koekjes, witte rijst en de meeste snacks)

Gebitsproblemen, behoud van sterke botten en tanden

Gewrichtsklachten

Hoge bloeddruk en hartritmestoornissen

Kinderen in de groei, groeipijn

Maagzuur en darmklachten

Opbouw botten, spieren en zenuwstelsel baby

Psychische en mentale uitputting

Slapeloosheid

Verzuring

Wens tot zwangerschap (samen met zink)

Slaapproblemen

Zwangerschap en borstvoeding

Maagzuur: helpt direct en geeft geen disbalans zoals maagzuurremmers.

Zwangerschap: tegen zwangerschap misselijkheid/vergiftiging en tegen spierkampen en rusteloze benen. Helpt bij de vorming van een goed werkend zenuwstelsel van het ongeboren kind.

Als calcium of calcium/magnesium supplement:
Darmklachten: ontzurend voor darmen, bloed en mondflora. Bevordert de opname van voedingsstoffen en maakt het milieu voor probiotica beter.

Gebitsproblemen: helpt bij het remineraliseren en basisch maken van de mondflora, zodat zuren minder schade kunnen aanrichten. Maakt witter en help beginnende gaatjes herstellen.

Osteoporose: Okinawa mineralen bevatten dezelfde matrix als onze botten, dus het perfecte middel om botten en tanden weer aan te sterken. Ook in te zetten na een botbreuk voor een spoediger herstel.

Gewrichtsklachten: een overmaat aan zure afvalstoffen wordt afgezet in gewrichten, wat klachten geeft. Het neutraliseren van de zuren helpt dus om gewrichtsklachten te voorkomen.

Energieverlies: door sporten, sauna en warm weer. Aanvullen van elektrolyten is hierbij erg belangrijk.

De terugloop van mineralen in de voeding

Het gebrek aan mineralen en spoorelementen in de landbouwgrond werd al geconstateerd en gerapporteerd door de Amerikaanse senaat in 1936. Hun advies voor iedere Amerikaan was dan ook het dagelijks aanvullen van mineralen en spoorelementen. Tachtig jaar later is nog steeds niet algemeen bekend hoe groot de tekorten zijn in de bodem en dus ook in onze voeding.

Calcium en magnesium zijn mineralen die het lichaam in grote hoeveelheden gebruikt. Juist deze mineralen zijn vaak nog maar in fracties te vinden in plantaardige voedingsmiddelen.
Voor meer informatie hierover, lees Nano Mineralen Bestaansrecht – Nano Mineralen.

Gedragsproblemen, leerproblemen, psychische klachten en stoornissen zijn steeds algemener en worden deels veroorzaakt door mineraal- en spoorelementen tekorten. Dit probleem kan al ontstaan in de baarmoeder.

Uitgebreid onderzoek in Japan met de Okinawa mineralen heeft na een gebruik van 2,8 gram per dag gedurende 3 maanden verbeteringen laten zien bij:

 • Verhoogde bloeddruk
 • Verhoogde triglyceriden en cholesterolgehalten
 • Onregelmatige hartslag
 • Hoofdpijn
 • Angstklachten
 • Agressie
 • Stress
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Concentratieproblemen

Gebruiksadvies Okinawa mineralen

Wanneer Okinawa mineralen innemen

Okinawa mineralen kun je mengen met water maar ook met melk, sap, door de puree, in soep, smoothies, wat je maar prettig vindt. Je kunt het zelfs toevoegen aan je pannenkoekenmeel of koekjesbeslag. Mineralen koken of bakken niet stuk, zoals vitaminen.

Okinawa mineralen vullen direct je elektrolyten aan bij inspanning en uitdroging. Naast dagelijkse aanvulling ook je ideale sport- of wandelmaatje, in de sauna of na een avondje uit om weer snel te herstellen. Alcohol en warme ruimtes drogen immers uit.

Okinawa mineralen kunnen worden ingezet naast een multivitamine of Greens product (zoals spirulina, chlorella of Blue green algue). Geen enkele multimineraal bevat alle 80 mineralen en spoorelementen. Okinawa mineralen zijn een perfecte aanvulling, zo niet de nodige aanvulling– ook voor kinderen!

Volwassenen
 • 1 tot 3 gram per dag oplossen in water, sap, smoothie of yoghurt
  → TIP! Kan ook aan warme maaltijden worden toegevoegd.
 • Onderhoud: 1 gram per dag
Baby's & kinderen
 • Baby’s en kinderen: variërend van een mespuntje tot een halve theelepel per dag
Gaatjes
 • Bij beginnende gaatjes rechtstreek op de plek.

Bekijk hier het webinar over Okinawa mineralen