Orgonite, brenger van vitale levensenergie

Heb jij, net als ik, de klok van orgonite horen luiden, maar weet je niet waar de klepel hangt? Orgonite bracht ik altijd in verband met bescherming tegen straling, maar verder kwam ik niet en ik wist dus ook niet wat het precies is. Nu wij met NanoMineralen niet alleen kennis verspreiden over gezondheid, maar ook oplossingen aanbieden, werd het tijd me hierin te verdiepen en deze opgedane kennis te delen.

Wat is een orgonite?

Levensenergie

Het woord orgonite is afgeleid van het woord orgon, wat levensenergie betekent. We kennen dit ook wel als chi, ki en prana. Deze levensenergie is in ieder levend wezen en zelfs in vaste objecten waar te nemen, het is overal in en om ons heen. We kunnen deze energie onderscheiden in positief en negatief, of anders gezegd heilzaam of verstorend. Dit geldt vooral voor levende wezens, zoals mensen, dieren en planten.
In de natuur is veel positieve orgon aanwezig, deze energie bevat letterlijk veel negatieve ionen, waarvan ontdekt is dat het een heilzame uitwerking heeft (zie paarse kader). Dit in tegenstelling tot stedelijke gebieden, waar positieve ionen de overhand hebben en negatieve orgon overheerst. Je begrijpt nu misschien beter waarom je je in de natuur rustig en ontspannen voelt en je helemaal kunt opladen. Dat doe je dus ook echt, door de positieve orgon. De negatieve ionen helpen om afvalstoffen en andere ballast af te voeren. In de stad wordt er continu een aanslag gedaan op de natuurlijke energie van het lichaam, waardoor we ons sneller gestrest, vermoeid en overprikkeld voelen.

De voordelen van negatieve ionen in de lucht

Ionen zijn moleculen die elektrisch geladen zijn. Negatief geladen ionen bevatten een elektron extra, waardoor ze zwevende deeltjes, zoals giftige stoffen of virusdeeltjes in de lucht, kunnen aantrekken om vervolgens door de zwaarte op de aarde terecht te komen. Als je negatieve ionen inademt, zorgen ze ervoor dat je meer serotonine aanmaakt, een belangrijk hormoon dat zorgt voor een stabiel en ontspannen welbevinden. Negatieve ionen verhogen ook de zuurstoftoevoer naar de hersenen, hetgeen zorgt voor mentale energie en alertheid. Als je veel negatieve ionen in je lichaam hebt, dan neem je voedingsstoffen beter op en scheid je afvalstoffen makkelijker uit. Negatieve ionen hebben dus een gezond makende, heilzame invloed op lichaam en geest.

Ontstaan van orgonite

De Franse arts Franz Anton Mesmer kwam in de 18e eeuw op het spoor van de heilzame werking van metalen bij mens en dier. Hij ontdekte wat hij noemde het ‘dierlijk magnetisme’ en ontwikkelde een soort voorloper van orgongeneratoren. De Duitse natuurkundige, psychoanalyticus en bioloog Wilhelm Reich stelde begin 20e eeuw dat alles met een vaste vorm continu in beweging is op het kwantumniveau (het allerkleinste niveau). Deze allerkleinste deeltjes zijn elektrisch geladen. Hij noemde deze vorm van energie orgon, bestaande uit Dor (deadly orgon), de negatieve energie en Por (positive orgon), de positieve energie. Hij deed hier onderzoek naar en vond dat Por een heilzame invloed heeft op mensen en dieren, zowel fysiek als psychisch. Reich ontwikkelde orgonaccumulatoren, kasten om orgon aan te trekken, vast te houden en zo nodig om te zetten van Dor naar Por. In de kasten kon plaats genomen worden om de heilzame energie te ontvangen.

Reich was zijn tijd ver vooruit en werd een controversieel figuur in de Verenigde Staten. De FDA (Federal Food and Drug Administration) verbood de verkoop van deze generatoren en omdat hij dat weigerde, werd hij gevangen genomen. Tevens werden zijn publicaties vernietigd. Hij stierf vlak voor zijn vrijlating. In 2007 werd al zijn ongepubliceerde werk alsnog uitgegeven.

Na zijn dood gaven enkele wetenschappers vervolg aan zijn werk en inmiddels is er veel wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van orgonenergie (dr. Nicolai Koryev) en voor positieve psychische en fysiologische effecten van de orgonaccumulator (Marburg, 1986).

Waaruit bestaat een orgonite?

Een orgonite heeft een specifieke vorm, bijvoorbeeld een pyramide, en bestaat altijd voor 50% uit anorganische materialen, zoals metalen, edelstenen en gesteenten zoals zeoliet en shungiet en voor 50% uit materiaal van organische afkomst, zoals epoxyhars. Epoxyhars is een natuurlijk hars gebonden aan een verhardend materiaal.

Waarom zou je een orgonite aanschaffen?

In een bos, bij een waterval of aan het strand is de hoeveelheid negatieve ionen heel hoog. Het is één van de belangrijkste redenen dat een bos- of strandwandeling zo gezond en goed voor de gemoedstoestand is. Wij vertoeven helaas grotendeels in een stadse omgeving of in binnenruimtes, waar we ons werk doen. We worden continu omgeven door elektromagnetische frequenties (EMF’s oftewel straling), die bij kunnen dragen aan onrustige, opgejaagde gevoelens en een reeks gezondheidsklachten (mede) veroorzaken. Lees voor meer informatie hierover Bescherming tegen straling – Nano Mineralen en 5G: de stand van zaken anno 2022 – Nano Mineralen.

Een orgonite om je nek, in je zak of in huis creëert een fijne, gezonde levensenergie in je directe omgeving. Het trekt negatieve energie (Dor) aan, neutraliseert het en zendt positieve energie (Por) uit. Het neutraliseert de lichaamsvreemde en verstorende kunstmatige straling en geeft negatieve ionen af. Het neutraliseert ook elektromagnetische straling van natuurlijke aard, zoals wateraders onder de grond. Dit is een voorbeeld van geopathische belasting.

Last but not least is een orgonite ook een lust voor het oog. Het is een opzienbarend object voor in je huis of als sieraad. Een win-win situatie…

Sta je nu te popelen om een orgonite aan te schaffen? Wij hebben een topfabrikant voor je geselecteerd, die een groot assortiment orgonites ontworpen heeft. We wensen je veel chi toe. Klik hier om naar onze webshop te gaan.

Meer maatregelen om je te beschermen tegen straling? Lees Simpele maatregelen om straling te verminderen in je leefomgeving (nanomineralen.nl).

Geschreven door Terah Afke Beek

Bronnen:

Wat is orgone energie? – Orpaniet (orpanit.de)
Sander Funneman (2019). Elektrisch Ecosysteem. Context serie

Terah Afke

Terah Afke

Dit artikel is geschreven door Terah Afke. Lees meer over Terah op de over ons pagina.