Over ons

Welkom bij ons! 

Maak kennis met ons sprankelende team.
We zijn gepassioneerd, goed in wat we doen en we vinden elkaar ook nog eens leuk!

Het Team

Lucas Labots

coördinator

Terah Afke Beek

Content creator

Lavina Savino

MEDIA MANAGER

Melanie Thijm

Blogger

Charelle Casander

BLOGGER

Marije Pieterse-te Raa

 

BLOGGER

Charlotte Anne

Blogger

Micha Kroese

BLOGGER

Het bestaansrecht

Eén van de manieren om onze natuurlijke leefomgeving te begrijpen, is de aarde te verdelen in vier rijken: het mensenrijk, dierenrijk, plantenrijk en het stenenrijk.

Als we bij onszelf beginnen wij vormen het mensenrijk. Wij mensen zijn voor ons overleven afhankelijk van de drie andere delen. Ten eerste het dierenrijk. Ook als we geen dieren of dierlijke producten gebruiken als voedsel, hebben we ze nog steeds hard nodig. Denk maar eens aan bijen, die nodig zijn voor de bestuiving en daarmee het leven in stand houden.

Zowel dieren als mensen zijn afhankelijk van het plantenrijk – al het plantaardige leven op aarde – om te overleven. We hebben planten nodig voor de brand- en de bouwstoffen die ons energie geven en groei mogelijk maken. Daarnaast zijn er de vitaminen, die mens en dier voor een klein gedeelte zelf kunnen aanmaken. Maar voor het overgrote deel zijn zowel mens als dier afhankelijk van de door planten gevormde vitaminen.

Datzelfde geldt ook voor de noodzakelijke vetzuren, die in essentie in de plantenwereld ontstaan, bijvoorbeeld in algen. Fytonutriënten vormen een categorie essentiële stofjes die, zoals het woord fyto al aangeeft, alleen in planten voorkomen en die het menselijk lichaam gezond houden en beschermen tegen allerlei chronische ziekten.

En tenslotte zijn er de mineralen. Mineralen zijn afkomstig uit de gesteenten van de aarde en bestaan hoofdzakelijk uit metalen. Vanuit het stenenrijk komen mineralen ook in het zeewater en in de lucht terecht. Mineralen zitten in de bodem en worden door planten opgenomen en benut. Vandaaruit nemen dieren en mensen de mineralen tot zich. In tegenstelling tot bepaalde vitaminen en vetzuren, is het onmogelijk om mineralen zelf aan te maken. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 4% uit mineralen. Ze zijn noodzakelijk voor alle processen die het lichaam gaande houden. Ook hebben ze een sleutelfunctie om vitaminen werkzaam te maken.