Simpele maatregelen om straling te verminderen in je leefomgeving

In het artikel die wij schreven over wat straling precies is, wat de schadelijke gezondheidseffecten zijn en hoe je te beschermen én de update die we recent schreven over de uitrol van 5G, zijn we diep op de materie ingegaan.

 

Dus kunnen we hier volstaan met simpele adviezen met een groots effect 😉. Stralingshygiëne noemen we dat. Wij voorzien een stralende toekomst voor deze nieuwe vorm van persoonlijke verzorging.

 • Houd de afstand tussen draadloze apparatuur en jezelf zo groot mogelijk, bij voorkeur minstens 1 meter.
 • Kijk of je in je huis minder met wifi en bluetooth kunt doen en meer met de ouderwetse kabel (het voelt misschien als een stap terug, maar je lichaam is je dankbaar!)
 • Zet alleen de wififunctie aan als je deze gebruikt en doe dan de mobiele data uit. Zet de wifi uit als je de mobiele data gebruikt. Als je geen van beiden gebruikt, dan kun je ze ook beiden uitdoen. Deze stralingshygiëne zorgt voor een aanzienlijke vermindering van straling voor jezelf en je kinderen.
 • Bel zo kort mogelijk met de telefoon aan je oor en overweeg een stralingsvrije headset. Je kunt je telefoon ook op luidspreker zetten en zo bellen.
 • Telefoneer met een smartphone op plaatsen met een goed ontvangst, want bij een zwak of wisselend signaal zoekt het toestel constant verbinding en is de uitgezonden straling groter.
 • Als je een babyfoon nodig hebt, kies dan voor een model zonder videofunctie. Een babyfoon met stemactivering zendt enkel een signaal uit bij activering door de stem van de baby. Babyfoons met videobeelden zenden voortdurend straling uit.
 • Plaats draadloze telefoons niet vlakbij de slaapkamer of speelruimte van je kinderen. Er bestaan draadloze telefoons (bv. EcoDect), waarbij geen signalen worden uitgezonden als de handset op het basisstation ligt. Of je neemt weer een ouderwetse huistelefoon voor erbij.
 • Door ’s nachts de router uit te zetten wordt blootstelling aan straling aanzienlijk verminderd. Er zijn ook stralingsarme routers te koop. Leg je telefoon ‘s nachts niet in je slaapruimte.
 • Kijk of je de smartmeter uit kunt zetten, vervangen voor een ouderwetse meter of afplakken met straling werend materiaal. Smartmeters zijn een krachtige bron van straling.
 • In de auto kun je het best de wifi en de mobiele data uitzetten. De routeplanner op je telefoon gaat gewoon door als je eerst de route plant en daarna de mobiele data uitzet.
 • Ter bescherming is er straling werende kleding (bijvoorbeeld broeken met bescherming in de broekzakken en zwangerschapskleding) te koop en dekentjes voor onder laptops of tablets te koop (Radygo). Ook kun je een straling werend telefoonhoesje gebruiken.
 • Je kunt jezelf ook beschermen met diverse vormen van harmoniserende energie. Denk aan het geneeskrachtige gesteente Shungite, waar je bijvoorbeeld een sieraad van kunt dragen. Er is veel orgonite op de markt, dit zijn decoratieve voorwerpen of sieraden, gemaakt van giethars, bergkristal en metaalsnippers. Geloof het of niet, maar wij merken verschil! Daarnaast kun je verschillende harmonisers aanschaffen, voor op de apparaten zelf en voor in ruimtes. Kijk eens bij Woonbiologie – Uw huis in harmonie Tjaden Woonbiologie.

Meer weten?

Lees het artikel Bescherming tegen straling – Nano Mineralen

Meer weten over de effecten van straling op kinderen? Lees dan De ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid – Nano Mineralen

Meer weten over de huidige stand van zaken? Lees dan 5G: de stand van zaken anno 2022 – Nano Mineralen