Indium & verslavingen

Bonadio merkte op dat de verslavingsgevoeligheid van zijn cliënten (suiker, koffie, alcohol, nicotine, drugs) al binnen 2 weken aanzienlijk verminderd was. De betere opname van o.a. chroom, magnesium en kalium alsmede de regulatie van het hormoon cortisol, zorgen voor verbetering van insulineresistentie, waardoor de bloedsuikerspiegel gereguleerd wordt. Dit is van belang bij een suikerverslaving, misschien wel de meest voorkomende verslaving, die vaak al vroeg in de kindertijd ontstaat.

De bijnieren stimuleren de aanmaak van o.a. dopamine. Dopamine, waarvan bekend is dat verslavingsgevoelige mensen daar vaak een tekort aan hebben, creëert een gevoel van vreugde en daadkracht. Via verschillende wegen wordt zo de prikkel tot het genotmiddel minder heftig, waardoor de verslaving makkelijker verbroken kan worden. Vanzelfsprekend moeten verslavingen vanuit meerdere oogpunten aangepakt worden. Maar als je fysieke gezondheid en de huishouding van belangrijke chemische stofjes beter op orde zijn, kan een evenwichtige mentale gezondheid makkelijker bereikt worden.

ERVARINGEN MET INDIUM

Ik verkoop het ook aan een klant die in een zware tijd zit met haar man.

Ze zegt tegen mij: ‘als ik indium neem, merk ik dat ik weer zing terwijl ik het enorm zwaar heb. En ik zit minder in mijn hoofd, kan alles makkelijker van mij afzetten”.

GERELATEERDE BLOGS