Wat is straling en hoe kun je jezelf beschermen?

Door Kay

Deze blog is geschreven door: Eveline Schrijen.

Je hoort het woord steeds vaker vallen; ‘Straling’. Maar wat is het nou eigenlijk en kun je jezelf er tegen beschermen? In deze blog geven wij jou daar antwoord op.

 

Mineralen als schild tegen straling

Apparaten zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven, wie kan er tegenwoordig nog zonder telefoon? Maar door veelvuldig gebruik van je smartphone kom je in contact met straling.

Deze straling kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar hoe werkt straling nou eigenlijk en op welke manier bescherm je jezelf hiertegen?

Mineralen zoals nano platinum, zink, magnesium en koper kunnen je beschermen tegen schadelijke straling. Maar laten we eerst even kijken naar hoe straling werkt.

 

Wat is straling precies?

We willen allemaal snel internet, makkelijk films streamen en muziek downloaden. Maar hiervoor is elektromagnetische straling nodig. Dit zijn eigenlijk ‘golven’ met informatie die van verzender naar ontvanger worden verstuurd, met behulp van antennes. Onze mobiele netwerken worden steeds sneller. Maar is sneller altijd beter?

De nieuwste generatie inmobiele netwerken maakt super snel internet mogelijk. Hoe werkt dat eigenlijk? Draadloze mobiele communicatie maakt gebruik van frequenties.

Een frequentie is een elektromagnetische golf. Deze golven werken op verschillende hoogtes. Het nieuwste mobiele netwerk draait op een hogere frequentie dan zijn voorgangers.

Een hogere frequentie heeft kortere golven, waardoor er meer informatie per seconde doorgestuurd kan worden. Maar kortere golven, betekent ook dat er meer antennes geplaatst moeten worden, omdat de golven minder ver reiken.

Elektromagnetische golven vormen samen EMV’s, oftewel Electro Magnetische Velden. Denk bij een magnetisch veld bijvoorbeeld aan: wifi, bluetooth, magnetrons en draadloos pinnen.

Hoewel deze straling onzichtbaar is, is het ondertussen wel schadelijk voor onze gezondheid.

 

Waarom is straling schadelijk?

Tegelijk met de gemakken van onze geliefde elektronica, warmen EMV’s ons lichaam op en dat kan schadelijk zijn. Door dit thermisch effect, komt er zogeheten radicaalschade vrij, die lichaamscellen beschadigen.

Net zoals we ons beschermen tegen de straling van de zon, is het aan te raden onszelf ook te beschermen tegen de straling van de apparaten die we dagelijks gebruiken.

Volgens deskundigen kan deze straling leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn, stress, jeuk, slaapproblemen, een verhoogd risico op tumoren en kanker, leer- en geheugenstoornissen en neurologische aandoeningen.

Straling kan zelfs leiden tot de beschadiging van celstructuren, DNA en veranderingen van het voortplantingssysteem. Er is nog veel onderzoek nodig naar de gevolgen van straling, maar ondertussen kunnen we onszelf wel degelijk beschermen tegen al dit straling-geweld.

 

 

Mineralen als bescherming

Zink, koper en eiwitten zijn stoffen die het lichaam nodig heeft. Als je voldoende van deze stoffen binnen krijgt, maakt je lichaam antioxidanten aan, zoals SOD, CAT en Glutathion.  Hierdoor wordt schade aan cellen en weefsels voorkomen of gerepareerd.

De inname van mineralen zoals zink, platina, ijzer en magnesium helpen je lichaam een handje en verhogen je weerstand. Ook dragen deze mineralen actief bij aan de bescherming tegen straling.

 

Nano zink en koper

Zink en koper zorgen voor een sterk immuunsysteem en de aanmaak van antioxidanten. Zink zorgt er ook voor dat hersenweefsel zich herstelt en herstructureert, na bijvoorbeeld schade of overprikkeling.

Een tekort aan zink leidt tot depressie en gedragsstoornissen, klachten die voorkomen bij mensen die stralingsgevoelig zijn. Klik hier om meer te lezen over Nano zink en koper.

 

Nano platina

Nano platina werkt drieledig:

1 Het is een krachtig antioxidant en voorkomt en bestrijdt schade in de longen door sigarettenrook.

2 Het stimuleert alfa hersengolven, deze zorgen voor alertheid vanuit rust.

3 Het bevordert de communicatieoverdracht in de hersenen, draagt bij aan bescherming van de cellen en zorgt voor mentale rust.

Klik hier om meer te lezen over Nano platina.

 

Nano ijzer

IJzer zorgt voor opname en vervoer van zuurstof in het lichaam. Maar ijzer ondersteunt ook de stofwisseling, de aanmaak van DNA, de groei en ontwikkeling en de aanmaak van de ‘gelukshormonen’: dopamine en serotonine. Te weinig ijzer uit zich in een gevoeligheid voor ontstekingen.

Klik hier om meer te lezen over Nano ijzer.

 

Nano magnesium

Als je teveel calcium in je lichaam hebt, krijg je last van gewrichtspijn, vermoeidheid, hoge bloeddruk en spierkramp.

Een teveel aan calcium wordt door magnesium uit de cel verdreven. Kramp en stijfheid kunnen een tekort aan magnesium betekenen.

Magnesium helpt het lichaam te ontspannen en versterkt het immuunsysteem.

Volgens wetenschappers zorgen EMV’s voor een verhoogd calciumgehalte in de cellen, dit zou de reden kunnen zijn voor een tekort aan magnesium bij veel mensen.

Klik hier om meer te lezen over Nano magnesium.

 

Entrainment

Naast mineralen kunnen magnetische dotjes ook een uitkomst zijn. Dit zijn stickers die een bepaalde frequentie met zich meedragen en zo verschillende stralingsbronnen neutraliseren of verzachten. Dit heet ‘entrainment’. Klik hier om een video te bekijken over hoe ‘entrainment’ in zijn werk gaat.

 

Stay safe & healthy!

Er zijn dus een heleboel mogelijkheden om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van straling. Je kunt zelf kiezen welk mineraal het beste bij je past. Het is ook mogelijk om meerdere mineralen te gebruiken, maar overleg dit altijd eerst met een specialist.

Delen